www.hetgelukkigebrein.nl
en bereik een blijvend gezond gewicht!

Mijn methode 

Wat ik wil dat jij bereikt, is  dat jouw haat-liefde-verhouding met eten verandert, naar een gezonde, liefdevolle relatie met eten en een gezond en slanker lichaam. Voor altijd! 

Als alles goed lijkt te gaan in je leven, ervaar je niet veel problemen. Maar de innerlijke strijd die in je hoofd gevoerd wordt, neemt behoorlijk wat ruimte in beslag. De strijd die vaak alleen gevoerd wordt en waar anderen geen weet van hebben. Na een baal-moment, neem jij je voor om je schouders er weer onder te zetten en je echt aan je gezonde plan te houden. Maar aan het einde van de dag, gaat het toch weer mis. 

Je verwijt het jezelf. Je vindt dat het je eigen schuld is. Dat je te weinig discipline hebt, doorzettingsvermogen en wilskracht. De pogingen die jij onderneemt om slank te worden, leveren eerder meer kilo's op dan minder. Misschien laat jij je verleiden door een nieuw dieet waarbij je snel gewicht verliest. Maar de beloftes die hierin gedaan worden, zijn vaak van korte duur totdat je weer in je oude patroon terug valt.  Je bent echter niet de enige die deze strijd voert. Als je de werkeljke oorzaak van overgewicht kent, weet je dat het niet jouw schuld is, maar een logische reactie van jou lichaam.


Met mijn methode kan ik  jou te helpen dit patroon te doorbreken. Om een andere mindset te creëren waarbij alle moeite en inzet die je toont om slank te worden en te blijven ook echt zijn vruchten gaat afwerpen. Je gaat dit op een andere manier doen dan je wellicht gewend bent. Overgewicht is namelijk een symptoom van iets anders. Een dieet is een tijdelijke vorm van symptoombestrijding. Met de methode van Het gelukkige brein, gaan we echt met de oorzaak aan de slag. Dit betekent dat je gaat leren om op de juiste manier te luisteren naar je lichaam. Je gaat je triggers onderzoeken en je gaat leren hier op een andere manier mee om te gaan. Je gaat een eetpatroon creëren waar jij je goed bij voelt en wat voor altijd vol te houden is.

Mijn methode, waarbinnen ik onder andere gebruik maak van NLP, Hypnose en IEMT, is erop gericht dat je op een andere manier leert omgaan met de reden waarom je eet. In drie belangrijke stappen ga jij erachter komen waarom je eet en hoe jij op een gezondere manier in die behoefte kan voldoen. Hierbij vervang jij je eigen kritische stem in een motiverende steunende stem. De drang om te eten verdwijnt hierna. Hierdoor word je niet alleen slanker, maar ook een stuk gelukkiger. 

IEMT staat voor Integral Eyemovement Therapy en is een behandelmethode waar gebruik gemaakt wordt van oogbewegingen om chronische denk- en gedragspatronen, die jou belemmeren,  te doorbreken. Omdat je ogen rechtstreeks in contact staan met je brein, kan je brein op deze manier beïnvloedt worden. 

De methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) komt voort uit het bestuderen van mensen met uitzonderlijke kwaliteiten / bekwaamheden. De vragen die onderzoekers in de jaren zeventig stelden, waren: 

* Hoe het komt dat sommige therapeuten in korte tijd grote resultaten bereiken, terwijl andere therapeuten voor eenzelfde probleem veel meer tijd nodig hebben?
* Wat is de succesformule van deze succesvolle therapeuten en hoe kunnen we deze succesformule leren toepassen?

Voor het eerst in de geschiedenis werd er heel praktisch gekeken naar welke gedachtepatronen, emoties en gedrag naar succes leidde en welke juist niet. Er werd onderzocht welke onbewuste strategieën ons motiveren, onze creativiteit stimuleren en ons in mogelijkheden laten denken en welke ons remmen of tegenhouden. 

NLP leren en toepassen, gaat over het ontdekken 'hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen. Hoe reageer jij (communicatie en gedrag) op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? NLP is op verschillende manieren beschreven als de techniek van de mind en de studie van succes.E-mailen
Bellen
Map